Wie is de man met de zaag?

Ik ben…

Ik ben Gerard van Hoof en als klein jongetje was ik vaak in bomen te vinden. Klimsport vond ik ook heel interessant maar dat was niet te beoefenen in de nabijheid van waar ik woonde. Daarom ging ik zelf aan de gang met touwen in de boom in onze achtertuin. Toen ik wat ouder werd, vond ik die boom toch wel wat klein. Daarom ging ik graag opzoek naar grotere bomen om in te klimmen en uit te abseilen. Dit heb ik in mijn tienertijd nog een poosje gedaan.

 Een aantal jaar geleden kwam ik op internet wat tegen over klimmend bomen kappen. Dit trok toen zo mijn aandacht dat ik mijn oude klimspullen weer voor de dag had gehaald en wat recreatief ben gaan boomklimmen. Vanuit mijn werk als monteur had ik ook een aantal jaren in de tuin en park techniek gewerkt. Hier was ook een intresse voor kettingzagen blijven hangen. Met het klimmen zocht ik een doel, en zo kwam van het een het ander. Zo heb eens wat vrienden en kennissen geholpen met een boom verwijderen.  Dit vond ik zo leuk dat ik uiteindelijk besloten heb om een cursus boomklimmen te gaan volgen en partime mijn eigen bedrijf te starten.

Nederlands kettingzaag certificaat

Het is natuurlijk niet gebleven bij een cursus boom klimmen. Ik vind veiligheid en verstand van zaken belangrijk. Daarom probeer ik ook regelmatig deel te nemen aan cursussen om zo mijn kennis te verbreden. Een kleine opsomming van de certificaten die ik inmiddels heb zijn boom klimmen 1 en 2, werken met motorkettingzaag in de hoogwerker, BHV en NKC4 dat laatste is een landelijk erkend certificaat wat je nivo van zaag techniek aan toont.
Ik blijf niet stil zitten en hoop dat het rijtje in de toekomst alleen nog maar langer wordt.


Wat is het NKC? 

Het Nederlandse Kettingzaag Certificaat bewijst dat een boomverzorger veilig en effectief met een kettingzaag om kan gaan. Het certificaat toont aan dat ze voldoen aan hoge normen voor veiligheid en vakmanschap. Het behalen van het NKC vereist training en er wordt ook examen afgelegd. Bureau Erkenningen beheert de certificaten en doet regelmatige controles tijdens examens of deze voldoen aan de eisen. 


NKC certificaat

De man met de zaag


Voor meer informatie of foto’s click op de social icons en volg ons daar!

Open chat
Heeft u een vraag? Click hier
Hallo! Hoe kan ik u helpen?